Storcatoare cu melc

cu presare, cu ax melcat

Biovita SJ5000 cu viteza de 70 rpm

3.8
31

In momentul de fata Biovita comercializeaza doua modele de storcatoare cu melc, Fresco400 si SJ5000, ambele cu gura mare de alimentare, insa pretul la cele doua modele difera destul de mult. Si evident va intrebati care e mai bun, sau de ce este o diferenta de pret asa de mare intre cele doua modele.
Deoarece am scris deja depsre modelul Fresco400, aici voi incerca sa evidentiez mai mult diferentele fata de modelul mai vechi.

VEZI AICI CATEVA OPINII DESPRE ACEST MODEL

 

Desi par ambele la fel, diametrul tubului de alimentare difera la Biovita SJ5000, acesta fiind de 7.5 cm, deci mai mic cu aproximativ 1 cm, insa si “gatul” are o forma diferita. Astfel legumele si fructele sunt introduse direct catre axul melcat.
Evident, la un storcator cu melc este foarte important viteza de stoarcere, care din punct de vedere a calitatii sucului obtinut, cu cat e mai lent cu atat mai bine, insa procesul de stoarcere e mai lunga. Din pacate datele legate de acest aspect difera la site-urile care il comercializeaza, viteza melcului fiind de 70 de rotatii pe minut, fiind mai rapid ca celalalt model.

Al doilea cel mai important aspect la un storcator, care trebuie luat in seama este puterea motorului. DEsi avem o viteza mai maer de stoarcere, puterea motorului e mult mai mica, fiind de 240W. Fata de alti producatori acesta este de o putere “normala” ,insa fata de celalt model, puterea e  mult mai mica. Insa si asa acest storcator va reusi sa stoarca lejer radacinoasele, sau legumele mai tari, fara a se simti ca motorul este suprasolicitat.
Sa nu uitam ca primim si accesoriu pentru inghetata/smoothie, adica putem “stoarce” si fructe inghetate. Deci un motiv in plus pentru a cumpara fructe proaspete vara si toamna si pus in congelator, pentru o inghetata plina de vitamine si un gust aparte. Acest accesoriu se regaseste si la alti producator de storcatoare cu melc, insa de cele mai multe cazuri, la modele de top.

Ca si constructie, avem exterior din inox, iar vasele de plastic care intra in contact  cu sucul sunt fara BPA. Melcul e din ULTEM – care defapt este un plastic mai dur. Greutatea aparatului este una semnificativa, de 6.5 kg, deci si aici se vede ca are o constructie robusta.
Si pentru cei care inca nu au folosit storcator de acest tip, veti primi cu el si o carte cu multe retete de sucuri.

VERIFICAT PRETUL ACTUAL AICI

Salvează

Salvează

2 Comentarii Biovita SJ5000 cu viteza de 70 rpm

  1. alexandru says:

    Desi am vrut sa cumpar celalalt model, cu gura mare, am ramas la acesta, si sincer nu imi pare rau.
    Este un storcator excelent

  2. Alexandru says:

    După 10 zile pot spune că sunt foarte mulțumit de el: este silențios, se curăță relativ ușor (la sită trebuie insistat mai mult cu periuța, pentru desfundarea găurelelor fine), iar puterea este suficientă. Este o achiziție bună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *