Storcatoare cu melc

cu presare, cu ax melcat

Sencor SSJ 5051RD pe rosu sau SSJ 5050SS pe argintiu

3.2
04

Chiar daca nu este deloc cunoscut pe piata din Romania – sau cel putin eu habar nu aveam de Sencor ca fiind un nume in categoria electrocasnicelor si nu numai, caci de la Tablete, televizoare, playere Mp3 pana la electricasnice de bucatari si nu numai, acesta are sute de diferite modele.
Asa ca si la storcatoarele de melc are moementan doua modele, si anume Sencor SSJ 5051RD care este rosu, si Sencor SSJ 5050SS fiind argintiu. In afara de numele diferit de model si culoarea pe care o au, restul caracteristicilor tehnice sunt identice la ambel modele.

 

 

 

AICI GASITI ALTE REVIEW-URI DESPRE ACESTE MODELE

 

Ce trebuie sa stiti despre sencor SSJ 5051RD sau SSJ 5050SS, inainte de a lua o deizie in ceea ce priveste achizitia unui astfel de aparatura electrocasnica?

  • – ambele sunt storcatoare lente, sau cu melc, deci procesul de stoarcere este total diferit de cele centrifugale
  • – motorul este destul de puternic, de 200W, care va reusi sa stoarca destul de usor atat radacinoasele tari cat si legumele, sau fructele.
  • – desi peste tot e cris cu mare ca are o viteza lenta de doar 70 de rotatii pe minut, pentru un storcator cu melc, aceasta viteza nu este una foarte buna, caci cu cat se stoarce la o viteza mai mica, cu atat mai bine din punct de vedere a calitatii sucului. Cele mai performante modele ating o viteza de sub 50 rpm, insa acestea de obicei sunt si modele mult mai scumpe
  • – are gura de alimentare mica, deci trebuie sa maruntim alimentele pe care vrem sa le stoarcem
  • – constructia aparatului este un pic diferit fata de majoritatea storcatoarelor cu melc, este un pic asemanator cu unele storcatoare centrifugale, caci avem baza destul de lata, pe care se pune melcul sita, si recipientul in care se zdrobesc legumele, si care trebuie prinse cu doua brate de blocare. Asamblarea SSJ 5051RD si SSJ 5050SS este un pic mai greoaie, insa pooate numai din pricimna faptului ca m-am obisnuit cu modelele “clasice”
  • – recipient de colectare avem atat pentru suc, cat si pentru pulpa, si sunt de o capacitate acceptabila, de 0.8 litri. Recipientul de pulpa cu o afel de capacitate este mult peste cat avem nevoie, insa toti producatorii considera faptul ca e bine sa fie de aceasi capacitate ca si cea de suc.
  • – cablul de alimentare este sub 1 metru, deci trebuie sa avem priza in apropierea locului de preparare a sucurilor
  • – primim si o priuta care ne ajuta cand curatim aparatul, caci la sita trebuie folosita
  • – avem prezent si butonul reverse, daca aparatul se blocheaza

Atat Sencor SSJ 5051RD pe rosu cat si SSJ 5050SS pe argintiu fiind echipati cu motorul destul de voluminos si cu o putere de 200 de Wati, vor stoarce cu o usurinta legumele tari sau radacinoasele, insa asa cum specifica si producatorul in manualul de utilizare, astea trebuie taiate pe bucati de aproximativ 2X4 cm. De aici si gura mica de alimentare, pentru a ocroti sita.

Procesul de curatare ramane cea cu mana, caci teoria spalarii cu apa cand aparatul functioneaza nu sta pe picioare. Toti producatorii afirma ca curatarea este usoara, doar torni apa in aparat si gata!… Ei bine, aceasta metoda nu functioneaza nici maca la prestigioasele modele Hurom.

Sencor SSJ 5051RD SSJ 5050SS sunt de obicei foarte ieftine, si cel rosu este de cele mai multe ori chiar un pic mai ieftin decat modelul Silver.

 

VEZI AICI PRETURILE ACTUALE LA CELE DOUA MODEL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *