Storcatoare cu melc

cu presare, cu ax melcat

Star Light SJB 150W

3.8
21

Star-Light SJB-150WDesi este un nume destul de nou pe piata electrocasnicelor, Star Light are vanzari destul de mari pe toate segmentele, asta datorita preturilor destul de mici pe care le au produsele care apar sub acest nume. Star Light SJB 150W este un storcator cu melc destul de nou (aparut la sfarsitul lui mai 2016), si momentan nu prea se gasesc alte pareri despre fiabilitatea lui. In cateva idei ce e important la acest model: are o viteza de stoarcere de 55 rotatii pe minute, motor de 150W, baza acoperita cu inox, si finisaje un pic mai bune decat la modelele predecesoare.

 

 

ALTE OPINII VOR APAREA AICI IN SCURT TIMP

 

La un storcator cu melc intodeauna cel mai important aspect este viteza de stoarcere alaturi de puterea motorului. Pana in momentul de fata din toate modelele pe care le-a avut acest producator acesta este cel mai lent! Lent nu inseamna ca nu e bun, ci dinpotriva, cu cat este mai lent cu atat mai sanatos este sucul obtinu (la cele centrifugale toata lumea se uita sa aiba o viteza de rotatie cat mai mare). Evident daca e lent, vom petrece mai mult timp storcand aceasi cantitate de fructe-legume, decat la una cu viteza mai mare, insa faptul ca obtinem un suc mai sanatos pluseaza mult peste acest aspect.

Star Light SJB 150W este echipat cu un motor destul de puternic, respectiv 150W, ceea ce il face foarte fiabil, caci multe alte storcatoare cu un motor la fel de puternic au o viteza de stoarcere mult mai mare. La cei 55 de rotatii pe minut nu am intampinat probleme la radacinoasele tari cu care le-am testat, motorul nu se chinuie, si tot procesul de stoarcere sa facut cu usurinta. Insa, cum este specificat si pe aparat, sfecla, morcovul si alte legume tari trebuie taiate in bucati mici, de 2 cm (noi nu am maruntit chiar asa de mici) pentru ca aparatul sa nu se strice. Oricum acest lucru e specificat pe toate storcatoarele cu melc cu gura de alimentare mica, asta apentru a preveni deteriorarea sitei din inox, caci marea parte a presiunii din procesul de stoarcere este suportat de ea.

Daca doriti sa stoarceti patrunjel sau alte verdeturi, nu le bagat une cate una, caci storcatoarele cu melc au tendinta sa le infosoare in jurul melcului, mai bine introduceti deodata o cantitate mai mare. Acest lucru este valabil la aproape toate storcatoarele cu melc, nu numai la Star Light SJB 150W.

La stoarcere, chiar si dupa 30 de minute de folosire (trebuie sa aveti pregatit o cantitate destul de mare de legume, fructe, sau ce aveti) aparatul nu se incalzeste, si nu da semne de “oboseala” , chiar daca producatorul recomanda o pauza dupa o stoarcere mai lunga.

Cred ca momentan un alt storcator cu melc care sa aiba o rotatie asa de mica si si un pret la fel de mic nu este pe piata!
De obicei pretul lui este undeva la 400 de lei.

 

VERIFICA AICI PRETUL ACTUAL

Salvează

Salvează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *