Storcatoare cu melc

cu presare, cu ax melcat

Rohnson R458 Nutri Max

3.2
12

Dupa ce mai multi ani la rand au scos din ce in ce mai bune modele de storcatoare cu presare la rece, a aparut in final si un storcator lent cu gura de alimentare mare de la Rohnson sub numele de R458 Nutri Max. Despre fiabilitatea modelelor precedente nu avem ce comenta, caci rezista cu brio in timp, sa vedem ce poate si ce nu acest nou model.

VEZI AICI PRETUL ACTUAL LA ACEST MODEL

 

Evident, cel mai important aspect este gura de alimentare mare, de aproximativ 8 cm, cea ce permite stoarcerea unui morcov intreg, sau a legumelor mai mici, deci nu mai petrecem asa de mult timp la taierea legumelor si fructelor. Ca si orice storcator cu gura de alimentare mare, si Rohnson R458 este mult mai mare, are “gatul” lungit, deoarece si melcul trebuia lungit. Ca si diferenta de functionare fata de cele clasice, este acest melc mai lung, care zdrobeste in bucatele mai mici legumele si fructele inainte ca acestia sa ajunga intre sita si melc. Sita este aceasi ca si la modelele cu gura de alimentare mica, deci procesul in sine e aceasi mai departe.

Eu personal sunt adeptul storcatoarelor cu gura de alimentare mica, insa pentru multi timpul e important, si de acea aleg astfel de storcatoare. Motorul la Rohnson R458 este destul de puternic, respectiv 250W, si datorita faptului ca se stoarce la o viteza redusa (fata de alte modele de la alti producatori) de maxim 65 rotatii pe minut, insa poate si ma lent, cand stoarce de pilda morcov, viteza scazand pana la 40 rpm. O viteza asa de redusa in primul rand ne ajuta sa obtinem si mai multe vitamine si fibre esentiale pentru sanatatea noastra, totodata si motorul este ocrotit de la suprasolicitare.

Butonul reverse ne va ajuta in multe cazuri, caci la aceste tipuri de storcatoare, blocarea poate interveni mai des, mai ales la radacinoasele tari. Pentru ocrotirea aparatului recomand taierea morcovului in lungime, desi producatorul nu specifica acest lucru.
Un alt aspect care insa nu aer legatura cu sucul obtinut este dopul de pe gura de evacuare a sucului, putem astfel sa turnam in pahar exact cantitatea de suc dorita.

Rohnson R458 este facut din materiale foarte rezistente, si datorita faptului ca au si pe piata din Romania peste 5ani vechime la storcatoarele cu melc, pot recomanda acest storcator.

 

 

VEZI AICI REDUCEREA ACTUALA

 

Salvează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *